Category Archives: Single

Aktiviti Cut, Find, Match 

My weekend’s Iife. Jaga2 budak2 part time.

The idea is came from my team. I just come there and sit down. Look around and see them hahahaha. I feel very guilty to my partner (just know her at that time). I never handle kids even don’t know how to handle them.

Here we go the activity with children. I hope they learned something.

Coloring photos, cutting, and selecting the correct habitat.

 

 

 

Advertisements

Alpha Thalesemia Trait 

Tak pernah terfikir nak buat test ni. Masa jumpa kawan, dia yang cadangkan sebab masa tu rancang nak Kahwin.

Dia kata disebabkan pasangan kawan  dia tu kesedaran tinggi mengenai thalasemia ni.  Cinta tak semestiny dimilki. Akhirnya, mereka tidak boleh Kahwin.

Aku pun ambil test ni. Utk diswasta, Harga Rm50. Test pertama ni diambil untuk tengok sama ada ke tak penyakit thalesemia. Itu sahaja.

Pentingnya buat test ini ialah untuk memastikan anak-anak yang bakal dilahirkan tidak terkena thalasemia major. Kesian kat budak-budak kalau disahkan kena penyakit ini.

Kesan:-

  1. Dalam setahun, dia kena ambil darah orang lain untuk hidup.
  2. Untuk hidup secara normal buat aktiviti lasak pun susah.
  3. Masa lahir, kemungkinan orang tidak boleh berfungsi dengan baik (buah pinggang, liver- yerlah darah tak cukup macam mana hendak buat kerja, Allahualam)
  4. Cepat penat, buat kerja sikit penat. Macam saya, walaupun pembawa pun senang nak penat walaupun buat kerja sikit, kalau major pula?
  5. Boleh google, for info.

Lepas suspected ada penyakit ini, (merujuk yang gambar pertama tu), doktor sarankan ambil ujian darah kali kedua. Ok kena cucuk lagi. Huhu… Kali kedua ini, darah kita diambil dan dibuat 2 botol sample. 1 untuk detect anemia lagi 1 untuk detect thalasemia. Harga test 2 RM 150+. Kalau hendak murah/percuma disarankan lebih baik pergi kerajaan.

Test 1:- RM50+

Test 2:- RM150+

Jumlah:- RM200+ (harga 2016) 

Selepas dapat keputusan, saya menghidap thalasemia dan juga anaemia. Penyakit thalasemia inilah penyebab kita ada anaemia. Thalasemia ini kan yang buat darah kita tak beberapa nak buat organ kita menerima darah dengan secukupnya. Sebab itu ada anaemia juga ( kurang darah).

Langkah berjaga:-

Bila tahu dua-dua pasangan ada sebelum kahwin, berpisah itu lebih baik dari menempuh memberi kesan kepada generasi akan datang.

Precaution is better than cure. Artikel ini cuma untuk meningkatkan kesedaran rakyat Malaysia yang bakal berkahwin suatu hari nanti. Peace.

 

Lesen Kereta (Memandu) Hilang

Tahun 2016, proses membuat lesen yang hilang makin mudah. 

Saya bekerja mana ada masa untuk pergi membuat lesen yang hilang. Tambahan pula, tiada kereta. Hendak keluar dari pejabat pun Susah. Malas hendak menyusahkan orang hantar ke lrt. 

Lesen Kereta dah lama hilang, dah lama juga membawa kereta kalau keadaan terdesak tanpa lesen. 

Untuk orang yang bekerja Susah nak cuti atau time off…. 

Boleh pergi ke UTC Keramat. Turun dekat LRT damai. Aku selalu tersasul dengan lrt Dato Keramat sebab nama sama kan?

Di UTC Keramat buka sampai malam. Lepas habis kerja tu, dah boleh pergi. 
Kena sediakan ap?

1. Bawa IC original. Tak payah nk fotokopi ker apa. 

2. Bawa RM20

Dah siap. Siap dalam 5minit jer. Ptg2 x ramai org. Masa tu ak sorang jer. Memang rezeki. Alhamdulilah 

INFJ Personality

I am happy to know who am I now.

I learn to understand about myself more. It is about my personality. Now I realize why many people could not understand me and I got upset what happen to me. People call me weird because my attitude, behavior and the way I am thinking about something.

I am an INFJ. 2% of the population. Now, I more understand why I am complicated person ever.

The hurtful to be said is I wish people have kindness like me. Just help people without doubt. However, it doesn’t turn in that way. When I seek their help, it seems they don’t want to volunteer to speak first, ” how can I help you” or “I got the idea to help by doing……..”

I think the nature of me to help people and wish could put smile on their face. Today, I know now who I am. I need to learn enjoy my personality and be sincere when helping people and do not put any  hope that they will help you back.

Let Allah reward your kindness and ask HIM when you are in difficulties situation.

Those screenshots were taken from YouTube.

I tried this website 😘👇have a try*

Home

Some more blog recommend to be read:

INFJ Cartoons 

Do share with me your tough life as INFJ. 😉

Wish list of Cookery (No. 7)

9. Learn 10 simple recipes for noob like me. I’ve never cook for 23 years hehe…especially Malay food. Need to learn because I am Malay . always try other than Malay food because the taste is delicious. Hoho…

7. Keuy Teow Goreng

a) put some oil and chicken. Cook well

image

 

b) garlic and chilies. Cook well.

image

c) Cili boh. Cook well.

image

image

d) nice chilies will be cooking this way.

image

e) sos as shown below

image

image

f) keuy tiew and mixed them well. So done.

image

15 Wish Lists of Single Woman

image

By 23 years, now realize many things need to be accomplished. The thing is when I am getting married soon and life is single person may be gone soon.

  1. Spend time alone to windows shopping

Result: April 2016 Sunway Putra Mall. I realize I don’t like to windows shopping alone.

   2. Watching cinema alone without any friends. Laughing, crying alone there.

Result: May 2016 NO time to watch cinema. Preferably when someone treats me lolz.                            Focusing to learn, class, short courses anything that helps me improve myself.

   3.The critical part ever in my life, learn to drive.  My license with me has   been than 5                years, I’ve got no confident to drive alone

Target: May- August (4 months left)

Result: 08th May 2016 I have tried to drive from Setiawangsa at midnight. I have gained                       my confident… More practices please!

  1. Target to write a book and publish them.
  2. Target on @saya.jual sells and other sides businesses around rm500 per month
  3. Swimming Class ( no idea when to start)
  4. Apply master in records management. Target 3.70 first semester
  5. Getting married in young age. 23 perhaps.
  6. Learn 10 simple recipes for noob like me. I’ve never cook for 23 years hehe…especially Malay food. Need to learn because I am Malay . always try other than Malay food because the taste is delicious. Hoho…

This list looks very simple to others. Don’t compare with noob like me.

  1. Fried the chicken. Make sure it cook well . Fried always fail so got frustrated ! Ayam Masak Merah
  2. Ikan Keli bercili
  3. Ikan Bawal Masak 3 Rasa
  4. Ayam masak kicap
  5. Sambal Sotong
  6. Mee Basah
  7. Keuy Teow Goreng
  8. http://idaddapur.blogspot.my/2010/08/ayam-goreng-ala-ala-kfc.html
  9. http://idaddapur.blogspot.my/2010/06/cheesy-chicken-ball.html
  10. Mee Hun Goreng

10.Memorize Al-Quran part of Juz 30. How many years striving but as always just refresh the intention only. No effort. Fuh!!!

11. Learn to sew pouch bag

12. Plan to go other states and enjoy the scenes.

13. Teaching New Muslim Class

Result: I am teaching New Muslim Class starts on April 2016, for those intentionally to learn before revert. Anyone interested are welcome to email me dearnurain@gmail.com

14. Learn Photoshop

Result: I learned at IIUM. Basic Photoshop. Gonna explore more for intermediate steps. Will update on my blog.

15. Open booth.

Result: I started business for first time at Puncak Alam on 6th-8th May and continued to                     9th-12th May. It was such  a great thing to explore, enjoy, learn